سختی آب ضررهای بسیار زیادی را برای افراد به دنبال دارد. با استفاده از روش های مختلفی می توان این میزان سختی را کاهش داده و از مزایای آب نرم به خوبی بهره مند شد.
آب سخت چیست؟
بهتر است بدانید آب سخت دارای نمک های معدنی همچون یون های کلسیم، منیزیم، بی کربنات و … است. سختی آب به دو صورت دائمی و موقت می باشد. بر اساس دو فلز کلسیم و منیزیم می توان آب سخت را بررسی کرد. در حالت کلی کاتیون ها عوامل سختی محسوب می شوند. کلسیم و منیزیم در مقایسه با یون هایی همچون منگنز، روی، آهن و آلومینیم بیشتر در سختی آب شرکت می کنند. سختی کلی را با TH نشان می دهند. سختی موقت یا سختی کربناتی شامل منیزیم و بی کربنات کلسیم می باشد. همچنین سختی دائم یا سختی غیرکربناتی نیز شامل سختی بدون نمک های بی کربناتی است.
چرا باید سختی آب را کاهش دهیم؟
بهتر است بدانید امروزه به دلایل متفاوتی لازم است سختی آب را با استفاده از یکسری روش های خاص کاهش داد. آب سخت مصرف صابون و مواد شوینده را به طور قابل توجهی افزایش می دهد، زیرا باعث کاهش قدرت پاک کنندگی آنها می شود. از طرفی با آب سخت حمام کردن کاری سخت و دشوار برای افراد محسوب می شود. ایجاد رسوب در کتری، ایجاد لکه های سفید رنگ بر روی ظروف شسته شده و ایجاد رسوب بر روی لوله های آب گرم از دیگر معایب و مضرات آب سخت به شمار می آیند. کاهش سختی آب نقش بسیار مهمی در حفظ سلامتی افراد دارد. بد نیست بدانید سخت بودن آب باعث ایجاد سنگ کلیه و ناراحتی های کلیوی در اغلب افراد می شود. در واقع این آب به دلیل داشتن املاح و آلاینده های مضر منشا بسیاری از بیماری ها است. همچنین از دیگر دلایلی که استفاده از این روش را ضروری می سازد محافظت از سیستم های تاسیساتی است.
وجود رسوبات آب باعث ایجاد آهک بر روی تجهیزات تاسیساتی و لوله کشی می گردد. همچنین وجود رسوبات آب سخت باعث کاهش راندمان کاری دستگاه تصفیه آب، دیگ های بخار و لوله های فولادی می شود. همچنین کاهش سختی آب کیفیت محصول تولیدی صنایع غذایی و دارو را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. همچنین استفاده از آب نرم یکی از گزینه های لازم و ضروری جهت کسب استانداردهای غذایی به شمار می آید. با استفاده از آب سخت نمی توان محصولی با پارامترهای استاندارد را تولید کرد. با این مزیت های ذکر شده و به منظور حفظ سلامتی خود و افراد خانواده لازم است گامی مهم در جهت نرم نمودن آب برداشت.
کاهش سختی آب با آهک
یکی از روش های رایج و شایع جهت کاهش سختی آب استفاده از آهک است. بهتر است بدانید آهک یک ماده شیمیایی است که با گاز دی اکسید کربن آزاد موجود در آب واکنش نشان می دهد. در اثر این واکنش آهک تبدیل به کربنات هیدروژن کلسیم می شود. استفاده از آهک اغلب برای سخت گیری موقت دارای بیشترین کاربرد و استفاده است. استفاده از سود در کنار آهک تاثیر آن را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. همچنین وجود این ماده باعث تبدیل شدن بی کربنات به کربنات می شود. بهتر است بدانید بعد از استفاده از این روش ممکن است شاهد سختی آب باشید، زیرا این روش برای سختی موقت قابل استفاده است.
تاثیر کربنات سدیم در کاهش سختی آب
از دیگر موادی که جهت کاهش سختی آب مورد استفاده قرار می گیرد کربنات سدیم Na2CO3 می باشد. این ماده اغلب به عنوان جایگزین جوش شیرین شناخته شده است. استفاده از این ماده تاثیر بسیار زیادی در کاهش سختی موقت و دائم آب دارد. بهتر است بدانید از این ماده برای حذف کلسیم و یون های منیزیم استفاده می شود. همچنین استفاده از کربنات سدیم از بهم پیوستن ماده شوینده با کلسیم و منیزیم جلوگیری می کند. از دیگر کاربردهای کربنات سدیم می توان به توانایی جهت از بین بردن لکه های الکل، روغن و گریس اشاره داشت. همچنین از این ماده برای رسوب زدایی کتری ها و ماشین های بخار به طور گسترده ای استفاده می شود.
دستگاه تصفیه آب بدون پساب
بزای اولین بار در جهان
استفاده از رزین های تبادل یونی
از دیگر روش های کاهش سختی آب می توان به استفاده از رزین های تبادل یونی اشاره کرد. از آنجا که سختی آب به دلیل وجود کلسیم، منیزیم و برخی مواد معدنی رخ می دهد، از اینرو با استفاده از دستگاه سختی گیر رزینی می توان آب را نرم کرد. رزین های کاتیونی دارای انواع مختلفی هستند. رزین پرولایت و رزین هیدرولایت از رایج ترین این نوع رزین ها می باشند. در این رزین ها مبادله یون ها از طریق سدیم و با استفاده از حذف منیزیم و کلسیم صورت می گیرد. همچنین استفاده از هیدروکسید سدیم نقش بسیار زیادی در حذف یونهای سخت آب دارد. این ماده بهترین جایگزین برای آهک و کربنات سدیم محسوب می شود. این ماده اغلب برای کاهش سختی آب از نوع کربناتی یا غیرکربناتی مورد استفاده قرار می گیرد.
برای مشاوره در مورد انواع تصفیه آب ، با مشاورین آرین سیستم تماس حاصل فرمایید.
بدون دیدگاه